featured

Pegasus Hava Yolları’nın 375 Milyon Dolarlık Uzun Vadeli Teminatsız Tahvil Teklifi

Küresel hukuk firması Baker McKenzie, Pegasus Havayolları‘nın 2026’da 375 milyon ABD Doları tutarında teminatsız tahvil ihracı ile bağlantılı olarak BofA Securities ve Goldman Sachs’a danışmanlık yaptı. Pegasus, 43 ülkede 111 destinasyona uçan Türkiye’nin önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketidir.

COVID-19 salgını nedeniyle zorlu bir ortama rağmen, Pegasus Havayolları, büyük ölçüde birim maliyetlere ve güçlü iç talebe odaklanmaları sayesinde rakiplerine göre iyi bir performans sergilemiştir. 2020 yılına sağlıklı bir başlangıç ​​yapan Pegasus, yılın geri kalanında 2019 yurt içi kapasitesinin % 80’inin üzerinde, ortalama yolcu-yük faktörü % 79 ile faaliyet gösterdi. Pegasus’un       % 65,5’i Şevket Sabancı ailesine ait (ESAS Holding aracılığıyla). Kalan % 34,5 Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Londra merkezli Rob Mathews; “Pegasus Havayolları’nın havacılık endüstrisi için sıkıntılı zamanlarda stratejik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olma konusunda kendi payımıza düşeni yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma, Pegasus’un, yatırım bankalarının ve danışmanlarının bir başarılı işlemi hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için işbirliğinin harika bir örneğidir” dedi.

Baker McKenzie ekibine, lider ortaklar Rob Mathews ve Megan Schellinger (her ikisi de Londra’da) ve İstanbul’daki Esin Avukatlık Ortaklığı’nın ortağı ve Sermaye Piyasaları Başkanı Muhsin Keskin başkanlık etti.
Bu işlem, Türkiye’deki büyük anlaşmalara danışmanlık yapan Baker McKenzie kurumsal ekibinin son örneği. Ekim 2020’de çokuluslu Türk gıda üreticisi Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.’nin 2025 yılı itibarıyla 650 milyon ABD Doları tutarında Eurobond ihracı ile ilgili olarak BofA Menkul Değerler’e danışmanlık yaptı. Temmuz 2020’de Akbank’ı 500 milyon ABD Doları tutarındaki birinci derece ihracında ve ardından 50 milyon ABD Doları tutarındaki yeşil tahvil ihracı ile temsil etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 yıl önce

    sistem tamamen borç üzerine kurulmuş. En ufak sıkıntıda patlar bu balon

    Cevapla