featured

Suudi Arabistan Havayolları, IATA Travel Pass’ı tanıtacak

Suudi Arabistan Havayolları (SAUDIA), ilk olarak 19 Nisan Pazartesi günü Kuala Lumpur-Cidde güzergahında yapılacak bir denemeyle, Covid-19 IATA Travel Pass’ı ağında tanıtacağını açıkladı.

SAUDIA, 12 Nisan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, IATA Travel Pass’ın, yolculara test ve aşı verilerinin güvenli bir şekilde yüklenebileceği ve paylaşılabileceği dijital pasaportlar oluşturarak, hükümetin sağlık gereksinimlerinin yerine getirilmesini sağlayacak bir mobil uygulama olduğunu söyledi.

“SUUDİA, ilk olarak bu ayın sonlarında, 19 Nisan’da Kuala Lumpur-Cidde güzergahında yapılacak bir denemeyle başlayarak, IATA Travel Pass’ı tanıtmaya başlayacak. SAUDIA ile seyahat eden konuklar, PCR (polimeraz zincir reaksiyonu) testlerini tamamlamak için Malezya’da tayin edilmiş laboratuvara başvurup, daha sonra Suudi Arabistan’a yapılacak seyahatlerde kullanılmak üzere IATA Travel Pass’a yüklenebilecek.

SAUDIA, yolcuların sınırları geçerken karşılaştıkları güçlüklerden arındırılmış kesintisiz seyahat sağlamaya yardımcı olacak girişimde IATA ile ortaklık yapan dünyanın önde gelen havayolları arasında. Denemenin ardından, IATA Travel Pass tamamlandıktan sonra, SAUDIA, havayolunun ağında kullanıma sunulacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir