featured

Royal Air Maroc, Türkiye dahil 17 ülkeye uçuşları askıya aldı

Royal Air Maroc ve bölgesel yan kuruluşu olan Royal Air Maroc Express, Fas’ın COVID-19 nedeniyle 31 Mart’ta havalimanlarını ve  hava sahasını kapatmasının ardından 21 Mayıs’a kadar 17 ülkeye uçuşları askıya aldı.

Royal Air Maroc, Twitter hesabından Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Belçika, Almanya, İsviçre, Hollanda, Türkiye, İngiltere, Mısır, Cezayir, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti’ne ve bu ülkelerden gelecek uçuşları askıya aldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından 8 Nisan’da yayınlanan bir dizi COVID-19 NOTAM’a göre, Fas’a ve Fas’tan tüm uçuşlar, uçuş, kargo operasyonları ve tıbbi tahliyeler hariç, bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ülkenin sivil havacılık otoritesinden izin alınması şartıyla, yabancı havayolları tarafından özel geri dönüş uçuşlarına talep üzerine izin verilir. Fas havayolları, bakanlık ve DGAC ile koordineli olarak ülkelerine geri dönüş uçuşları planlayabilir. Uçuş ekipleri hariç Fas’a gelen tüm varışlardaki yolcuların kalkıştan önceki 72 saati geçmeyen negatif bir PCR testine sahip olmalı.

Fas’taki Fransız büyükelçiliği Facebook sayfasında, Air France (AF, Paris CDG ) ve Transavia France tarafından yapılan birkaç özel uçuşun şu anda Fransa ile Fas’ın muhtelif şehirleri arasında faaliyet göstermeye devam ettiğini söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir