featured

Atlasglobal Eski Çalışanları hak ve adalet arayışına devam ediyor

Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP), hak ve adalet arayışına devam ediyor. Atlasjet’in Sahibi Ali Murat Ersoy tarafından tam pandemi öncesinde, sanki planlanmış gibi, 14 Şubat 2020 tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu.

18 Mart 2021 günü Sabah 14:00’te Bakırköy Adliyesi 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde yapılan duruşmada, Bilirkişi Raporunun incelenmesi ve tebligatların yapılabilmesi için 22 Nisan 2021 tarihine duruşma günü vermiştir.

AZAP Basın Açıklaması Yaptı

Avukat Arif Tuymaz tarafından duruşma sonrası mevcut durum ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bilirkişi tarafından sunulan raporu incelediklerini, konu ile ilgili alanında uzman kişilerden yardım aldıklarını, Atlasjet ile Murat Ersoy’un diğer şirketleri arasındaki para trafiğini, olmaması gereken para hareketlerini, devlet bankalarından aldıkları kredi borçlarını, şirketin çok kötü yönetilmesi ile ilgili ipuçlarına ulaştıklarını, hizmet alınmamasına rağmen ilgisi olmayan Murat Ersoy’un diğer şirketlerine verilen avans ve ödemelerin, şirketin içini boşaltma ile ilgili ciddi şüphelerin gerekçeleri ile birlikte  mahkemeye sunduklarını ifade etti. Ayrıca, itirazımızın dikkate alınacağına inandıklarını, Mahkemenin iflasa karar vermesi durumunda, İstinaf ve Yargıtay nezdinde hak arayışına devam edeceklerini açıkladı.

HAVA-SEN Başkanı Seçkin Koçak Konuştu

HAVA-SEN Sendika Başkanı Seçkin Koçak tarafından yapılan açıklamada, Atlasjet iflas sürecini yakından takip ettiklerini, burada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için, yetkililerin harekete geçmesini, Murat Ersoy’un ikiz kardeşi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un bu sorunu çözebileceğini, Pandemi nedeniyle ağırlaşan yaşam koşullarının hafifletilmesi için bu sorunun bir an önce çözülmesini ve Atlasjet mağdurlarının alacaklarının ödenmesini, yetkililerin bu mağduriyete ilgi göstermelerini ve çözüm üretmelerini istedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

35 Yorum

  1. 4 yıl önce

    AFA müdürü ilk kovuşturmada Sağlık sebebiyle diyerek terketti.Sonra dışarıda birden iyileşti ve danışmanlık şirket kurdu.Oysa okulun parasini yerkenPersoneli ücretsiz izni cikarip kendi maaşlarini devam ettirirken,en iyi hocalari 10saniyede hayırlı olsun diyerek tazminatsiz gonderirken ,hatta okullari gezerek pilot maaşlarini koordineli düşürelim derken,hersey çok güzeldi.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Gecenler de taksi’ye bindim mecrubiyetten.kısa bir sohbet oldu eski atlas calısanıydım dedim. Taksici havacılık la alakası olmayan abim ali Murat ersoy hakkında neler konustu.. calısanlarına yaptıgı herseyden haberi var. Utandım senın adına herkes ama herkes seni cok kötü anlatıyor. Vıcdanın bir omur boyu peşini bırakmayacak. Aldıgın ahlar bir omur boyu pesını bıralmayacak parayı yatırsan nolucak deger kaybettı. Yazık çok yazık.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Oğlum bak git, doğru oku. Elin ayağın titremiş reizzz senin. Komik adam seni..

    Cevapla
  4. 4 yıl önce

    Ağır ol yiğidim, yazıyı iyi oku. Adam daha ne yapsın sefa bey diye yazmış. Nereden çıkardın ne utanmaz insanlar var dediğini… Sanırım okumakta güçlük çektin…azıcık arızalık var gibi. Sen gez gel bi bakalım.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    sen cevap yazacak kişi sen değilsin sefa bey biraz sitem ettik senin gibi utanmazlar kendini nimetten saydı cevap yarışına girdi konunun muhatabı sefa bey sen işine bak üslubunu da koru.

    Cevapla
  6. Olay basit bir alacak meselesi değil. Ali Murat Ersoy ücretleri ödeyeceğini vaad ederek, kendi kişisel ve ailesinin varlığını kefil göstererek personelini 3,5 ay paralarını vermeden çalıştırdı. Bu arada fedakarlık yaptığını zanneden personel ailelerinden borç alarak, bankalardan kredi alarak daha da borçlandı, sırf şirketi batmasın diye. Kasım 2019 da, hani CEO ve Uçuş İşletme Başkanlarının şirketten ayrıldığı zaman, batacağını söyleseydi, bu kadar beddua yerine dua bile alırdı. Personelin tazminatlarından vaz geçerek imzalattırdığı protokol de üzerine tüy dikti. Peşine gelen pandemide işsiz kalan Atlaszedeler her gün, Ali Murat Ersoy’un kendisi ve ailesini anıyorlar. Umarım kendileri gibi insanlarla karşılaşırlar. Bunca kişinin aileleri ile birlikte yaşama sevincini yok ettiler. Parayı ödeseler ne olacak, insanların ömüründen 1,5 seneyi (şimdilik) çaldıktan sonra. Bu dünyada da, öbür tarafta da hakkımızı helal etmiyoruz. Bizi kendilerine benzettiler sonunda.

    Cevapla
  7. Yaşasın Cehennem…

    Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Daha ne yazsın. Bizler rica ettik aradı görüştü Cangut Bagana ile ve sonra kendi/haklı düşüncesini yaklaşıyor yaklaşmakta olan (kötü son) diye yazdı ve sonraki aramalarına Cangut Bagana’nın telefonlarına çıkmadığını söyledi. Daha ne yapsın. Sefa beye seninde mi boynunu sıktı diye manalı konuşan arkadaş!, madem öyle, yaz kendin be çekinme mail at. Telefon aç CEO ile konuş. Şirkete git bak varmı bir kişi! Bakalım bu yürek varmı konuştuğun kadar.Onurair sadece hayal kırıklığı, alın teri ve emek hırsızı. Bu ay sonu kçö biter, ücretsiz izinler başlar. Onun süresi biter, onur işten çıkaramazsa seçme kişilerle 3/5/7 ay devam eder ama beş kuruş vermeden. Onurair toparlanırsa bir mucize olur, toparlanırsa da bir artık binbir bahanelerle para vermez. Atlasjet durumuna düşmemek için Onurair’in denetimleri arttırılmalı ve hileli iflas yolları kapatılıp her türlü önlem devlet tarafından ivedilikle alınmalıdır.

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Ya Murat ne beddualar ne küfürler yedin bir bilsen şerefsizlik ne de çok yakışıyor bi bilsen tüm sülalene ne sövdük varya ohh! Zaten duysan alın tamam yeter dersin

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Şerefsizlik yapma ver şu insanların maaşlarını hak edişleri ne kadar küfürler yedin beddualar yedin bi bilsen al lanet olsun al dersin tüm sülalene kadar bi güzel sövdük bil istedim

    Cevapla
  11. 4 yıl önce

    Onur Air çalışanlarının tek sesini duyan kişi Sefa Bey, bir cok insanın gözünü Sefa Bey açtı insanlar şirketi mahkemeye versi siz hala ne konuşuyorsunuz!

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Apron kartımız iptal edilmiş gitsek şirket boş gidip kimi bulupta cevap alıcaz geçen burda çakma müdür arkadaş vardı yorum yazıyordu hepinizi tespit ettik mahkeme açıcaz diye şirketten alacağımız var adamlar utancağına buradan atar gider yapıyor sen de gelmişin karşısına çık diyorsun muhatap bulsam emin ol buraya yazmam.

    Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Bu ekosistemi yaratırken yalnız mıydı? Yanındakiler kimlerdi? Herkesin bilipte konuşmadığı konular nelerdir? Bir hayli ve iddialı sorular. Cevaplarının aranıp ortaya çıkarılması gerekir. Bu basit bir iflas değil anlaşılan !

    Cevapla
  14. 4 yıl önce

    Kendi probleminizi çözmek için, gidip karşısına çıkmak yerine,bir başkasından gelecek haberle,bilgi sahibi olmaya,çalışıyorsunuz.Ne garip.

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Sefa bey Onur Air den 1 gelişme var mı kimse 1 açıklama yapmak istemiyor acaba Onur Airin akibiyeti nedir ne fesidir bakın başka Hava yolları uçuyor ama onur air uçmak istemiyor wallahi aklımda düşüncem olmaz insaalah batmaz yoksa bizde onur air olarak çok mağdur olacağız yaşımız geçiyor kimse bizi almaz başka yere keşke sihirli bir değneğim olsa herşeyi yeniden başlasa Onur Air ama Allah büyük tür kimsede sabır kalmadı tükendi tükendik herkez kısa calısma ödeneğinden faydalandı buda kesildi Allah sonumuzu hayır etsin Dayanacak gücüm ve gücümüz kalmadı ne yapmaya çalışıyorlar ah bir bilsem batıyor mu batmıyor mu bir cevap sende vardır Sefa abim benim umarım herşey 4 .4 lük olur kimse işinden güdünden olmaz çünkü 2000 kişi çalışanı varsa 5000 kişi ekmek yiyor eşi çoluğu çocuğu annesi babası tek sözü doğruyu sen söylersin Sefa abim benim Allah aşkına 1 gelişme varsa yazarsan bizlerde bilgi info yazısı yazarsan kendi adıma memnun olurum bende başka işler bulmaya çalışayım gerçi söylediğim gibi yaş geçiyor kim alır ki 40 yaşlara gelmiş bir ınsanları Allah bilir Sevgi ve Saygılarımla Sefa abim benim

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    Buraada cankut bagana ile görüşüp haber yapan bir yazarımız vardı heralde kulağını cektiler ki bayadır yazmıyor onur air ile ilgili

    Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Evet nasıl da bildin:) Kulağımı değil boynumu sıktılar ne yapayım:) Ben bu şirketde neler döndüğünü yazdım. Atlas ın iflasına benzeyecek gibi dedim. Sen şimdi ne istiyorsun onu anlat bakalım. Henüz resmi iflas yok ne yazayım eski yazıyı bir daha mı koyayım. Sefa İnan

      Cevapla
  17. 4 yıl önce

    Ödeme kesinlikle yapamaz,bu gerçekAma sonu cezaevi olur.

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    aynısı Onur Air’de olacak ve daha çok kişi mağdur olacak!! shgm acil önlem al yoksa aynı filmi onur air yapacak:(

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    inş aynı film Onur Air’de olmuyordur!!!

    Cevapla
  20. geçmişe bakınca biraz zor alırlar o paralarını, geçmiş olsun:(

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    ME şunu aklından çıkarma bu işin peşini bırakmayacağız. Hakkımı son kuruşuna kadar arayacağım.

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Toplantılarda kendin söylemedin mi yurtdışında param var getirince ödeyeceğim diye. Biz Ersoylarız Ersoylarda kimsenin parası kalmaz demedin mi? Biz seni adam sanmıştık yanılmışız! Zira bizde laf ağızdan çıkar ve o söz tutulur.

    Cevapla
  23. 4 yıl önce

    Abisi Turizm Bakanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ ni resmen temsil ederek yurt dışından Turist İhraç etmek için çalmadık kapı bırakmıyor bu pandemi döneminde. Kardeşi ise yurt içi ve yurt dışındaki bütün iş ortakları, servis sağlayıcılar, acenteler, yolcular, çalışanlar, havalimanları, handling firmaları, acenteler ….. vs ye borç takarak T.C. nin ticari itibarını lekeleyip, ülkeye gelmesi muhtemel turist ve iş akışı ihracının önünü kesiyor. Ve sayın Reis’ i Cumhur’ umuz da bu işe böylece seyrediyor, müsade ediyor, bu pis işlerin faili Atlas Jet patronu Ali Murat Ersoy a gereken cezayı kesmiyor. Ne büyük paradokslar var ortada anlamak çok zor.

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Şirketlere, bankalara, acentelere veya 3. şahışlara olan borç ticari borçtur seni bağlar . Fakat çalışanın emek borcunu ödemelisin, ödeyeceksin. Alın teri kurumadan HAKKI ödenmeli diyen bir dinin ümmetine yakışmayan ticari ahlaka sığmayan hareketler, sana yakışmadı ALİ MURAT ERSOY.

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Resmen şirketin içini boşaltmış, bu dava bizim istediğimiz gibi sonuçlanacak ve müflis Ali Murat Ersoy gerekli cezayı alacak.

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    Yav Murat Ersoy, sen bütün bu işleri nasıl başardın? Ben anlayamadım. Kapasite meselesi diyorsan, sen de ne kadar var bilmiyorum. Yurtiçi ve yurtdışında 100’e yakın kendi şirketin olmuş. Hepsinden birbirine para akışları olmuş. Nasıl idare ettin bunları? Uçtuğun bütün yerlerde ve hizmet aldığın tüm şirketlere borç takmışsın. Ülkemizin şerefini iki paralık etmişsin. Senin yüzünden senden sonrakiler, güven oluşturmak için yaa çok çalışacaklar yada iş yapamayacaklar. Bir laf vardır “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” Sen bu noktada, ne yapmak istiyorsun? Mağdurlara olan borcunu ödeyecek misin? Ödemeyecek misin? Hep param var dedin, Biz Ersoy Ailesiyiz dedin. Sizin borcunuzu bilmem kaç kat öderim aile servetimle dedin. Ama bir türlü ödeme yapmadın. Bak bizim çocuklar çok iyi çalıştılar. Senin tüm para transferlerini ortaya çıkardılar. İstersen yarından tezi yok öde ve kurtul. Bakan Kardeşinde yakında kabineden çıkarılacak, o zaman daha rezil durumlar ortaya çıkabilir. Diğer alacaklılar paralarını alamayacak ve üstüne bir bardak su içecekler, ama sen gel, bu mağdur ettiğin insanların alacaklarını öde. Sen bu işi uzattıkça tüm insanlar sana bileniyor ve sırlarını ifşa etmeye başladılar. Senin yüzünden bir de AFA’nın üzerine çökecekler, yazık olacak o şirkete de. ATS ve çalışanları da zarar edecek bu işlerden. İş bildiğin gibi değil. İş kesin HİLELİ İFLAS olarak bitecek. Ben sana söyleyeyim. Danışmanına bir danış istersen. Hatta bizim bir tane sesi kuvvetli bir hoca var. Ona bir soralım istersen. Senin ahvalin ne olacak diye? Geç olmadan temizle, öde ve kurtul bu yükten.

    Cevapla
  27. 4 yıl önce

    Daha ne kadar sürecek bu azap!!! Öde kurtul, yoksa sen zararlı çıkacaksın…

    Cevapla
  28. Bizlerin coluk cocuguna ve biz anababalara cektirdigi azap ve sıkıntıyi,ebeveyn olarak cocuklarından ceksin dilerim…

    Cevapla
  29. Her mahkemede orda olucagız ınsan içine cıkamıcaksın daha bısey olmadı

    Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Onur Air çok yakında patlıyor Sefa Bey gelişmelerden haberiniz var mı?

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    Haklarımız için sonuna kadar savaşacağız Ali Murat Ersoy. Atlas mağduru sahibi olacak çalışanı değil.

    Cevapla
  32. 4 yıl önce

    Söz namustur Ali Murat Ersoy efendi geciken adalette malesef tam adaleti sağlamıyor ama hiç olmazsa yanlışdan dönülmüş olsun ve gecde olsa emeklerini alınterlerini son dakikaya kadar veren biz AZAP MAĞDURLARINA haklarımız son kuruşuna kadar verilsin.

    Cevapla
  33. 4 yıl önce

    Bu işi kolayca halledebileceğini planlamış olabilir. Ama hesaplamadığı tek şey çalışanların azim ve iradesi. En iyisi çok geç olmadan Öde kurtul şu AZAP tan. Çünkü belli ki peşini kolay kolay bırakmayacaklar.

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    Lanet herif vermedi paralarımızı neyi hesaplıyosa son güne kadar calıstım ve terim kurudu… Allah seni bildiği gibi yapsın sen git 10 yıllarca işlet son dk ismini lekele.. İstersen 100 yıl istigdam sağla bitti gitti hak yiyensin artık

    Cevapla