featured

THY'nin Dövme ve Piercing Kararı Şaşırttı

Türk Hava Yolları’nın (THY) kabin memuru ilanında başvuru yapanlarda dövme ve piercing olması durumundan değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.

THY bir kez daha verdiği ilanda, kabin memuru olarak görev yapacak kadın çalışanlarında vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yara izi bulunmaması gerektiğini vurguladı.
THY Genel Müdürlüğü, Sabah Gazetesi’ne “Türk Hava Yolları A.O’da kabin memuru olarak görev yapacak bayan çalışma arkadaşları arıyoruz” başlığı ile verdiği ilanda, 2016 yılı kabin memurları alımı için başvuru kriterlerini açıkladı.
En az lise mezunu olma şartı, iyi derece İngilizce bilmeleri gibi kriterlerin arandığı ilanda, adayların giyecekleri THY üniforması altından vücutlarında görünür halde dövme, piercing bulunmaması gerektiğine dikkat çekildi.
THY’nin kabin amirleri için hazırladığı 2010 yılındaki kıyafet genelgesinde “operasyon birimlerimizdeki uçuş ve yer hizmetleri ekiplerimiz için belirlenen üniformayı giyme zorunluluğu vardır” denilmiş, dövme ve piercing yasağı genelgede yer almamıştı. (sabah)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 6 yıl önce

    öncelikle dövmelere sahip bir şahıs olarak, sınavlarından en yüksek puanı aldığımı belirtmek isterim. Yani; dövmeler kimsenin acil durum kurallarını bilmesini ve uygulamasını, eğitim bilgisini veya kültürünü etkilemiyor. Kolu dövme kaplı kaptanları var ; demektir ki sizin ithamlarınız boşa gitti. .. Ama tabi,
    bence sizi almalılar çünkü bu kafayla çok uçarsınız.

    Cevapla
  2. 9 yıl önce

    Buyurun girin bir sivil havacılık otoritesine, bu mantalite ile bulabilirseniz tabii.

    Cevapla
  3. Meral Döşemeciler;
    Ne alaka yani ne sebeple hala 70ler kafasındasın belli singapur yazın tshirt ve kapri ile uçuyor dövme ile ne alaka yani

    Cevapla
  4. 9 yıl önce

    Dövmesi – Piercingi olan çalışan emniyet kurallarını uygulayamazmış gibi yorumlamışsınız, hahayt iyi eğlendirdiniz.
    İnsanları belirli bi kutuya hapsetmektir THY’nin yaptığı. Kimlere itaat ettiği ortadadır zaten bu şirketin.

    Cevapla
  5. 9 yıl önce

    Çok yerinde bir karar. Havacı uçuş emniyet kurallarını uygular,emergency tahliye görevlisidir.Piercing-dövme uygun değildir.Ayrıca üniformanın kendisine has bir stili ve ağırlığı vardır.

    Cevapla