featured

British Airways yeni B787-10 uçağını Mojave çölüne gönderildi

British Airways’in (BA) ilk Boeing 787-10 uçağını teslim almasının planlandığı tarihten bir yıl sonra, havayolu hala sadece iki uçağı uçuruyor. Dün, BA için üretilmiş yepyeni bir B787-10 uçağı ABD’de depolama tesisleri ile tanınan Mojave çölündeki Victorville’e gönderildi.

Uçak teslimatları dünya çapında, COVID-19 salgınının endüstri üzerindeki etkileri nedeniyle yavaşladı. Örneğin, Airbus geçen ay sadece 21 uçak teslim etti . Bu arada, B737 MAX teslimatlarının yeniden başlamasıyla Boeing, 26 teslimatla biraz daha iyi bir performans gösterdi . Buna rağmen sipariş defterlerine göre Amerikan havacılık devi Ekim ayından bu yana tek bir B787 teslim edemedi.

British Airways, başlangıçta 2020 yılında 6 adet Boeing 787-10 uçağı almayı planladı. Gerçekte, 2 uçak aldı. British Airways’in teslim aldığı 2 uçak bile geç gecikme ile alındı.

BA, Kasım 2019’da, ilk Boeing 787-10’u Ocak 2020’de teslim alacağını açıkladı . Ancak, Ocak kısa süre sonra Şubat, ardından Mart oldu… Geciktirmeler devam etti ve programdan 6 ay sonra 2020 yılının Haziran ayı sonunda ilk 787-10’unu teslim alamadı . Bunu kısa bir süre sonra 1 Temmuz’da bir ikincisi izledi .

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ G ZBLD

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Sen gercekten hayal perest bir ahmaksin yusuf pural…elbetteki ucak yapabiliriz ama bunu icin min 30 seneye ihtiyacimiz var…oncelikle notelikli personel ve cok iyi bir araba endustrin olacak ki ucak da yapabil…Türkün onundeki en buyuk engek yine Türk tur bunu unutma…birileri dedigin cahil hukumet yanlisi vergi yemekten sismis insanlar bunlarin onundeki en buyuk engel

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    BİZ KENDİ UCAGIMIZI KENDİMİZ NİYE YAPAMIYORUZ NEYİMİZ EKSİK DIŞ ÜLKELERE EL ACIYORUZ ACABA UCAK ÜRETİLMESİN DİYE BİRİLERİNE BASKIMI YAPILIYOR ?

    Cevapla