featured

Tahran’ı F-35’ler mi alarma geçirdi? Tahrandan yalanlama!

İran’ın başkenti Tahran’da, önceki gün gece saatlerinde tüm şehre yayılan siren seslerine F-35’ler mi neden oldu? Tahran’dan F-35 iddialarına yalanlama geldi.

İran’ın başkenti Tahran’da, önceki gün gece saatlerinde tüm şehre yayılan siren sesleri büyük bir panik yaşattı. Siren seslerinin en son İran-Irak savaşında duyulduğu Tahran’da tüm uçuşlar askıya alındı. İddialara göre Tahran’da duyulan siren seslerinin arkasında Siyonist İsrail’in ABD’den aldığı F-35 uçakları vardı. Ancak İran’dan F-35 iddialarına ilişkin yalanlama geldi.

Tahran’da siren seslerinin duyulduğu o anlarda Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı da kentteki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’na iniş yapmaya çalışıyordu. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle havada daireler çizen uçak daha sonra Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yöneldi.

Tasnim haber ajansında yer alan habere göre İranlı yetkililer teknik bir hata nedeniyle sirenlerin çaldığını belirtti.

Güvenlik işlerinden sorumlu Tahran Vali Yardımcısı Hamid Goodarzi, yerel basına yaptığı açıklamada, teknik bir aksaklık nedeniyle sirenlerin çaldığını ve kamu güvenliğine yönelik her türlü tehdidi göz ardı ettiğini söyledi.

F-35 İDDİALARI SPEKÜLASYONDAN İBARET

Tasnim haber ajansı, F-35 iddialarının spekülasyondan ibaret olduğunu öne sürdü. F-35 uçaklarının 1,700 km ila 2,200 km menzil kapasitesine sahip olduğunu belirtilen haberde Siyonist İsrail’in yakıt ikmali olmadan gizli bir şekilde böyle bir uçuşu gerçekleştiremeyeceği belirtildi.

Haberde ayrıca, İran’ın düşman uçaklarını tespit etmek için gerekli gelişmiş stratejik ve mobil radar ekipmanlarına sahip olduğu kaydedildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir