featured

American Airlines B737-800’ü acil iniş yaptı

American Airlines B737-800 uçağı 4 Ocak 2021 tarihinde AA-2307 sefer sayısı ile 64 yolcu ile Miami’den Dominik Cumhuriyeti Puerto Plata’ya uçuyordu. 

Miami’nin 230 mil güney doğusunda, FL390 yükseklikte iken, pilotlar yakıt sistemi arızası nedeniyle geri dönmeye karar verdiler.

Kokpit ekibi ATC’ye, bir yakıt pompası arızası, yakıt tanklarında imbalance (yakıt tankları arasında miktar farklılığı) oluştuğunu ve yaptıkları hesaba göre total yakıt miktarında, yaktıklarının iki misli fazla eksiklik olduğunu ve bunun bir yakıt kaçağından kaynaklandığına inandıklarını bildirdi.

Bu bilgi üzerine Miami Center emergency ilan etti. Uçak geri dönüş kararından 40 dakika sonra Miami’ye normal bir iniş yaptı. Uçak pist üzerinde durdu, emergency servis uçak dışında yaptıkları kontrolda bir yakıt kaçağı olmadığını tespit ettikten sonra taxiye devam ederek aprona park etti. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 yıl önce

    kanatlardaki ikiser yakit pompanin birisi arizalaninca, birde crossfeedi actilarsa obur kanatla arada dengesizlik dahada fazla olustu.Obur kanattaki simetrigi olan pompa off edilerek , crossfeedle dengelenebilir,ki ekip bunu yapmistir.Herhalde yakit indikasyonununda fazla yakit yakildigida gosterince ekip geri inmistir.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    HİÇ YENİ HABER YOK! wASHİNGRON’A GİDEN UÇAKLARA İÇKİ YASAĞI GELDİ. BREZİLYADA HELİKOPTER DÜŞTÜ Uçakta Trumpcılar olay çıkardı. Daha bir yığın haber var ama SİZDE HABER YOK

    Cevapla
  3. İndikasyon arızası olduğu besbelli

    Cevapla