featured

Bomba Şakası Pahalıya Patladı

 

Bristol Havalimanı’nda(İngiltere) 38 yaşındaki bir adam bomba şakası yaptığını itiraf etti. Bristol  Headford Road’da yaşayan Robert Boyd-Stevenson bomba şakası yaptığını  mahkemede kabul etti ve dün hapse mahkum oldu.

Stevenson havaalanı bağlantılı bir telefona, seri halde,  güvenlik tehditleri içeren mesajlar gönderiyordu. Olay 29 Ağustos’da başlamıştı. Tehdit mesajları acil servislere ulaşıyor, havaalanında güvenlik tehdidi seviyesini inanılmaz düzeylere taşıyor, acil prosedürleri devreye sokuyordu.  Sonunda kimliği CCTV görüntülerinden tespit edildi.
Görüntülerde; Stevenson sabahın 5.39’u göstediği saatte telefona kontür koyarken izleniyor.
CCTV Kapalı Devre Televizyon Sistemidir.
Televizyon sisteminden farklı yanı, bir merkezden açık ve geniş kullanıcı kitlesine yayın yapmak yerine Lokal bir alan içinde, görüntü izleme sistemlerinin genelidir.
Stevenson’ın yanısıra havaalanı civarında bir alan da görülüyor;  Saat: 6.00.
Bomba Şakasını Yapan Şahıs:
bomba_sakasi
Soruşturma memuru “suçlunun, havalimanında yolcuların ve personelin  çalışmalarında aksamalara sebebiyet verdiğini, pervasız eylemleri ile emercensi servisleri zor durumda bıraktığını” açıkladı ve son noktayı koydu:
–  Havaalanı yakın değildi, acil durum planları iyi prova edilmiş olmasına rağmen yolcular arasında kargaşa yarattı. Soruşturmalarımız sayesinde, Boyd-Stevenson görüntülendi ve tutuklandı. Bomba şakası yapmak son derece ciddi bir suçtur. P olis ve mahkemelerce ciddi kabul edilir.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir