featured

AKINCI TİHA test uçuşunda bir ilki gerçekleştirdi

BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) bugün yapılan test uçuşunda bir ilki gerçekleştirdi. Çorlu’dan havalanan AKINCI, Yer Kontrol İstasyonu(YKİ)bulunmayan uzak meydana tam otonom iniş ve kalkışı başarıyla gerçekleştirdi.

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda yer alan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim Merkezi’nde test faaliyetleri devam eden Bayraktar AKINCI TİHA, ortalama 20 bin feet yükseklikte gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerinin ardından Yer Kontrol İstasyonu(YKİ) bulunmayan bir başka piste iniş ve kalkış kabiliyetinin test edilmesi amacıyla uzak meydana ulaştı.

YKİ bulunmayan meydanda tam otonom iniş-kalkışı başarıyla tamamlayarak bir ilki gerçekleştiren AKINCI, daha sonra Çorlu’ya geri döndü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Bu gençlik olduğu sürece kimse bize diz çöktüremez.Ufkumuzu açtınız kanatlarınıza güç gövdenize zırh versin yüce Allahım. Siz ne güzel bir ekipsiniz Gururla bütün Türk milleti sizi izliyor.

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Ne kadar taktir etsek kelimeler yetersiz kalır Türkiyenin gururu yüreklerin heyecanı oldunuz. Asla pes etmek yok daha sizin gibi asil duruşlarla yürünecek çok yolumuz var . Bütün kurmaylarınızı canı gönülden öpüyorum..İnsan olmanın mihrabısınız. Yolunuz ve gönlünüz açık olsun.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Yerli ve milli imkanlar derken harcanan vatandaş vergilerini, karşılıksız teşvikleri, vergi muafiyeti, devlete neyi kaça sattığının belli olmamasını, herhangi bir kaza, kırım vs durumunda devletin herşeyi karşılanmasını falan kast ediyorlar galiba. En önemli parçaların Kanada ve Almanya’dan alınıp yapıldığının ortaya çıkması da ayrı.

    Cevapla