featured

Bayraktar TB2’lerdeki motorların sevkiyatını durdurdu’ iddiası

Kanadalı Bombardier Recreational Products (BPR) şirketinin, Azeri ordusunun Dağlık Karabağ’da kullandığı Türk yapımı insansız hava araçlarının kendi motorlarıyla donatıldığına dair haberler üzerine bu motorların sevkiyatını durdurduğu öne sürüldü.

Radio Canada International’ın şirket temsilcilerine dayandırdığı haberine göre Quebec merkezli şirket, geçen hafta, Avusturyalı iştiraki Rotax tarafından üretilen motorların bazılarının Bayraktar TB2 İHA’larında kullanıldığını öğrendiğini ifade etti.

BPR Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Martin Langelier, “Kısa süre önce Rotax motorlarının askeri İHA’larda kullanıldığından haberdar olduk ve derhal kapsamlı bir soruşturma başlattık. Bununla birlikte motorları amaçları dışında kullanan ülkelere sevkiyatı askıya aldık” dedi.

Langelier, Rotax’taki tüm motorların yalnızca sivil amaçlar için üretildiğini ve sertifikalandırıldığını ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Eeee hani iha’lar yerli ve milliydi ne oldu? Oradan buradan parça alıp birleştirince yerli ve milli mi oluyor?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Aynı motoru İsrail’li Heron’da kullanıyor? Üreticisi ve sahipleri Türk olunca mı zoruna gitmiş Rotax’ın? Gerçi PD-170 ve PD-210 motorları hazır, yerli motora geçerler bu vesile ile.

      Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Çokta pitipiti, evet motorlar başta imzalanan ticaret anlaşması gereği kanada dan geliyordu,ama şu an oradan alınan motorlara alternatif motor üretimleri türkiyede tamamlanıyor,yani yeni motor üretimleri burada yapılacak.Kanada da alsın motorlarını munasip bir yerlerine taksın. Sanki motorları bedavaya veriyordu hadsizler, Gerekçe yede bakarmısınız siha lar Karabağda kullanılıyormuş,Tabiki orada da kullanılacak, Gobi çölünde kertenkele avlamak içinmi üretildi bu makineler .

    Cevapla