featured

Kritik Yaklaşmanın Kayıtları

Singapur Changi Havalimanı;  Singapur’un doğusunda Changi bölgesinde yer alan uluslararası bir havalimanı.  Changi Havalimanı, hem Singapur’un hem de Güneydoğu Asya’nın en büyük havalimanları arasında. 1981’de faaliyete geçen Changi, günümüzde yaklaşık 80 ülkede 300 noktaya uçuş gerçekleştirilen önemli bir bağlantı merkezi. Her hafta ortalama 6,500 uçağın inip kalktığı Changi, 2014’te  54.1 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Hava trafiği son derece yoğun.
Changi Havalimanı’na ‘Jewel’ isimli akıl almaz bir proje yürütülüyor. İçinde yüzme havuzu, çocuk eğlence parkları bulunan havalimanına doğal bir yaşam alanı kurulacak. 726 milyon sterline mal olacak Terminal 4’de neredeyse bir orman kadar yeşil alan ve dev bir şelale yer alacak. 82 milyon yolcu kapasitesine ulaşmayı hedefleyen yetkililer ilerleyen yıllarda 5. terminali de açarak bu sayıyı 130 milyona çıkarmak istiyor. Güneydoğu Asya’nın en önemli havayolu aktarma merkezlerinden olan Changi’nin ortasına yerleştirilecek kubbede yolculara inanılmaz anlar yaşatılacak. Bitki ve ağaçların su ihtiyacının karşılanması için kubbeden yağmur yağdırılacak.
Trafiğin çok yoğun olduğu bir günde, 2014 yılının 9 Şubat Pazar günü bakın neler yaşandı.
Singapur’a yaklaşmada olan British Airways 747 beklemeye takılıyor  ve acil  yakıt durumu nedeniyle uçuş ekibi çok endişeli. Bu görüntülemede,  öğleden sonra 14.30 ile 15.40 arasında  hava trafik kontrolünün  ses kayıtlarını dinleyeceksiniz.  Kayıt youTube’a  yüklenerek  3 Aralik 2015 tarihinde yayınlandı. Sivil Havacılık sitelerinde merakla izleniyor.

 
 
 
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir