featured

THY UÇUŞ İŞLETME EKİPLERİ UYARDI

Kabin Hizmetleri Başkanı Dr. Nevin Çolak ve Uçuş İşletme Başkanı – Başpilot Ramazan Sarı’nın imzasını taşıyan duyuruda uçuş ve kabin ekipleri uyarıldı.

Gönderilen bildiri;

Değerli Uçuş ve Kabin Ekiplerimiz,

Ortaklığımız Yönetim Kurulunca alınan karar ve Uçucu Personel Yer Ulaşım Prosedürü kapsamında uçuş ve kabin ekiplerimize ikamet adreslerine göre yakıt, otoyol ve köprü geçiş ücreti ödemesi yapılmaktadır.

Son zamanlarda yakıt ve otoyol ücreti hakeden uçuş ve kabin ekiplerimizin kapsam dahilinde olmamalarına rağmen yer personeli için tahsis edilen AHL B kapısındaki ring araçlarını kullanarak İstanbul Havalimanı’na ulaşımlarını sağladıkları iletilmiştir. 

Ortaklığımız mevzuatı gereği kapsam dahilinde olmayıp, ilgili transfer araçlarını kullanan personeller için kontroller başlatılacak olup, tespiti halinde idari işlem uygulanacaktır.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

 
Aynı zamanda THY’ye bağlı yabancı personelin ikamet ettiği otellerdeki ringlere, Türk personelin binmesi de yasak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Saçmalık ötesi.Arabası olmayanlar ne yapcak acaba? Arabası olanlara yol parasını veren koskoca THY arabası olmayanlara ne veriyo

    Cevapla
  2. ve Nevin Airport haberden sonra burayi da isgal etmis … her hakukarda kendini gosterecek bir sey buluyor …Walla tebrikler ..

    Cevapla
  3. Bravo nevin colak.bizim servisi haketmedikleri halde kullanip.birde serviste trip yapiyorlar.

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Hakkı olan indirildi de haksız biri mi öyle mi bindi? Yolda aracı arızalanan kişiyi de üniformalı olarak bırakırlar yolda artık. Emir ya!!!! Mantık dışı Emirler vereceğinize biraz mantıklı işler yapın.

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Maastan vergi neredeyse yok bide mazot destegi otoyol destegi onu cebe at kaçaktan servise bin bide oh neguzel teknikte maasından 500 1000tlvergi versin bide servislerde telef olsun gelsin bide apronda direksiyon sallasın

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Valla devlet benden 1000 tl vergi alsın helali hoş olsun. Bal olsun kaymak olsun. 3600 tl gelir vergisi almış 3600 tl! Ne 500 ne 1000 i ya.

      Cevapla
  6. 5 yıl önce

    EY THY, inceliklerin yüzünden ne kaptanın kalıyor ne teknik personelin!!! Verdiğin değerler ortada. Fıldır fıldır pilot ararsın orda burda. Kim gelir bu maaşa buraya ? Teknik personele amele gözüyle bakmaya da devam et. Millet patır patır gidiyor! Sen kabindekilerle eğitim yaparsın anca. Operasyon kabinle dönmüyor unutmayın! Ne kaldıra ak uçak bulabilirsiniz ne de kokpitte pilot. Hostes ararsan dolu var. Yığınla genç işsiz asgari ücret bile versen çalışır. Eğitimi 45 gün değil mi bu işin ? Siz teknik personel nasıl yetişiyor, pilot eğitimleri nasıl bilmiyorsunuz sanıyoruz.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Evet şair haklıymış, diploma cehalet alıyor eşeklik baki kalıyormuş gerçekten de

      Cevapla
  7. Hem benzin parası al hemde servise bin…

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Yapılan yorumlar içinde en kısa ve öz yorum bu. Etik değerler olmayınca böyle bir bülten yayımlama gereği duymuşlar. Hem benzin hem otoyol parası alıp hem de servise binmek haram yemektir haksız kazanç sağlamaktır. Başka bişey değil.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Her personel araç sahibi değil maalesef. Ehliyeti olmayan arkadaşlarımız da var. Şirket bir şekilde bu kişilere ulaşım imkanı sağlamak zorunda. AHL de iken servisler vardı.İHL de kalktı. “Benzin ve otoyol parası vermeyelim taksi parasıni verelim” opsiyonu olsa veya servis sağlasa bu karar anlaşılabilir. Alternatif olarak personel havaist in ücretsiz olmasına da razı.

      Cevapla
    • Dikkat yorumuna cevabımdır;
      zaman yol parası almayacaksın!!!!!
      Hem yol parası alıp hem ring kullanamazsın.

      Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Bunlar sanıyorum düşünüyorlar düşünüyorlar ne kılçık atsak diye, ondan sonra basıyorlar emri. Bu kadar mantıksızlık olur mu ?

    Cevapla
  9. Bu nasıl iştir arkadaş. Otoyol ücreti mazot desteği ohhhh maşallah. Tekniğe de verin! Millet servislerde telef oluyor !

    Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Boşsa neden binmeyelim ? İnsanlar komşunu bile alır. Şahsen yolda üniformalı birini gördüğümde alıyorum. Biraz tuhaf bu iş.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Kardes adam hem benzin kopru vs parasi alip hemde servisle gidiyor diyor. Okuma anlama problemi var heralde..

      Cevapla