featured

İstanbul Havalimanı'nda Thy Ekipleri Şikayetçi

İstanbul havalimanında taşlar yerine yavaş yavaş otururken, Thy ekiplerinin şikayetleri devam ediyor.

Havalimanına ulaşım problemlerinde ring seferi uygulaması ile bir nebze de olsa rahatlayan ekipler, şimdide yakınlarının ya da taksilerin personel binası önüne gelememelerinden şikayetçi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ IMG 5010

İstanbul Havalimanında inşa edilen personel kapısı terminal binalarından ayrı bir yerde bulunuyor. Hemen yanı başında da THY’nin yeni yönetim binası inşaa ediliyor.

Otoparka park edilen araçlardan personel kapısına kadar ulaşım yaz aylarında kısmi olarak rahatsızlık vermese de kış aylarında ki rüzgar ve yağışta ne olacağı düşündürüyor. Yağmurlu havalar için dar bir bölüm yapılsa da rüzgarlı havalarda işe yaramayacak gibi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ IMG 7064

Personelin şikayeti ise taksi, ailesine ait araç ya da diğer yakın çevresine ait araçların ana kapıya gelememesi. Anayol üzerinde bulunan kapılarda inmek veya binmek durumunda kalan personel yine oldukça uzun bir yol yürüyor. Ayrıca personel yakınları ve taksiler anayol üzerinde bekleme yapmak zorunda kalıyor. Bazı sürücüler de ana yolda beklememek adına kaldırımlara çıkıyor. Bazı koşullarda ise yanlarında personel olan sivil araçların içeriye girmelerine izin veriliyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 5E835C74 E604 4D8F AE71 13F3D5198AD8

Personelin talebi; yakınlarının ya da taksilerin en azından personel kapısı önünde inip binmelerine olanak tanınması.

@AirlineHaber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Dünyanın en saçma işe gelme rotasıni yasiyoruZ.hangarı goruyorum.yaklasiyorum.neredeyse yüz mt yakınındayim ama servis hangarı gördükten sonra yirmi dk daha yol gidiyor.hem de ne yol.kavsak yapmadıklarını için ayrıca orda da vakit kaybı yaşıyoruz.
    Buranın yolunu yapmayan kim varsa hergun ise gelirken hiç iyi anmiyoruz.hele o asg kapısı rezilligi. O da ayrı konu.

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Bu kadar okudum şu kadar üniversite bitirdim çok kültürlüyüm diye dolaşan arkadaşlar araç parketmeyi bilmiyor.Hergün spor yapıyorum diyen arkadaşlar biraz ileri araç parketmemek için üstüste araç bırakıyor hatta umursamadan yolu bile kapıyor.İlginç bir milletiz.

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Uçuştan yorgun ve terli gelen uçak mürettebatına yağmurda/karda/rüzgarda/fırtınada/gece/gündüz açık otoparkta araba aratan koşullar kimi mutlu edebilir?

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Hak ettiniz gibi yönetiliyorsunuz….

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Güzel güzel de sesinizi duyan yok. Kaç defa ilettim. Basına bile düşmüş. Yahu bir göbek yapmak zor mu ? Geri geri gidicez artık

    Cevapla
  6. 5 yıl önce

    Burayı yapan mühendisler boşa Okumuslar teknik asye gelmek ıcın 8 km yolu boşa dönüyoruz

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Bu kadar basit sorunları yaratıyoruz sonra çözemiyoruz akabinde de dünya’nın en büyük havalimanını yaptık diye kasılıyoruz !

    Cevapla
  8. Teknisyenlerin balık istifi yolculuk ettiğini de söylemek lazım. Normal mesai saatlerinin başlamasından 2 saat önce servisine bin, sonra ring servislerine birileri seni tıkıştırsın. 8 saatlik mesaiye harcanan vaktimiz 12 saati buluyor.
    Taşlar yerine çoook zor oturacaktır emin olabilirsiniz.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Mangalda kül bırakmayacağınıza binmeyin ayakta gitmem diyin uçaklar bir rötar yapsın bak bakalım çözüm buluyorlar mı bulmuyorlar mı?Ben bu kadar güçlü olup gücünün farkında olmayan başka bir koyun sürüsü görmedim.Mesleğinize ihanet ediyorsunuz.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Ecu senmisin? Gazcı ecu

      Cevapla
  9. 5 yıl önce

    Sefa abi Allah’a şükürler olsun bizim öyle problemlerimiz yok. Daha minimal problemlerimiz var. 2 saat erken çıkıyoruz evimizden yarım saatte aprona girmeye çalışıyoruz. Apronda metrobüs sırası bekliyoruz. Yemekhane de fare, yemeklerde böcek kıl olduğundan yemekhaneye gitmiyoruz evden getiriyoruz. Çıkışta 1 saat servislerin kalkmasını bekliyoruz. 1.5 saatte eve dönüş yolunu çekiyoruz falan filan. Allah arkadaşlara kolaylık versin zor vallahi.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sizde bi laf sokmayın be kardeşim herkesin kendince sebepleri var biraz empati lütfen yaz kendi şikayetini başkalarına laf sokmadan

      Cevapla
    • beter olun sozde hepiniz okumussunuz.. %99unuz üniversite mezunu orta iyi derecece ingilizce biliyorsunuz. ama iş kosa kosa sari cendikaya uyesiniz… ne bekliyordunuz…

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Kabin bi sus artık. Dedikodunuzun haddi hesabı yok. İstediğin kadar oku et. Yaptığın iş ne ? Bi otur da düşün! Aldığın maaş seni adam etmez!

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Çelik iş’e üyeliğe devam o zaman.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Kabül etme bu muameleyi kardeşim. O kadar acizmisin? Gider başka yerde aslanlar gibi çalışırsın.

      Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Terminalden ekip binasına gelen rink 5 dk bir olmalı veya belediye otobüslerinin THY ekibini ekip binasına kadar getirmenin yolu bulunmalı .linki kaçırmamak için normal geleceğimiz saatten 45 dk önceki otobüse binmek zorunda kalınıyor.

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    ASG binasının önünde göbek olmadığı için günlük yüzlerce servis fazladan kilometrelerce yol gidiyor hem zaman hem vakit kaybı.. keşke bu duruma da el atılsa

    Cevapla
  12. Teknikte de durum aynı. 1 saat yol git. Sonra metrobus gibi üst üste ringlere bin. Daha işe gelmeden çalışanı yoruyor.

    Cevapla