featured

TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı:- “TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz”

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, pilotlukta zorunlu hizmet nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesine katılacak her pilota her yıl bir maaş ikramiye vereceklerini bildirdi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre,Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Pilotlukta Zorunlu Hizmet Çalıştayı”, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı’nın katılımıyla yapıldı. Çalıştayda, sivil havacılıkta görev yapan asker kökenli pilotların TSK’ya dönmesini sağlamaya yönelik yeni uygulamalar üzerinde duruldu.

ilker aycı ile ilgili görsel sonucu

İstanbul’da 20-21 Haziran’da yapılan çalıştaya, TALPA Başkanı Kaptan Pilot Murat Ersoy, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Ali Çetinkaya ve çok sayıda pilot katıldı.

Çalıştayda açıklama yapan Aycı, TSK’deki görevlerine dönecek pilotların maddi ve manevi kayıplarını en aza indirmek için önemli desteklerde bulunacaklarını belirtti. Aycı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünün takipçisi olarak istikbali her zaman göklerde arayacaklarını ifade ederek, “Vatan savunması için ne gerekiyorsa eksiksiz yapmak bizim için şereftir. Hiç tereddüt etmeyin, hiç çekinmeyin; biz bayrak taşıyıcı olarak Peygamber ocağına geri dönen her pilotumuzun destekçisi olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

TSK’ye dönüşü sonrası bazı imkanlarda kayıp yaşayacak pilotların endişesini dile getiren Aycı, bu kaybı önlemek için önemli desteklerde bulunacaklarını kaydetti.

İlker Aycı, “Türk askerini Bosna’dan Somali’ye, Afganistan’dan Çanakkale’ye nerede gördüysek gururlanarak heyecanlandık. Sizler de bizim gurur kaynağımızsınız. TSK’ya dönecek olan THY pilot ve ailelerinin yatarak tedavi masraflarının şirketimiz tarafından karşılanması talimatını verdim. Bu süreçte yeni evine taşınmak için masrafta bulunacak pilotlarımıza 10 bin lira taşınma desteği ödemesi yapacağız ve çalışan eşinizin iş durumu etkilenirse ortaklığımız bünyesinde veya iş birliği yaptığımız diğer şirketlerde istihdam sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaparız. Maddi olarak da destekçiniziz. TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

talpa murat ersoy ile ilgili görsel sonucu
TALPA BAŞKANI MURAT ERSOY

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Bir değil şu an aldıklarının 2 katı verilsin helali hoş olsun.Ancak kaynak yanlış.Bunu Cumhurbaşkanı kendi bütçesinden karşılayabilir .Daha önce Libya operasyonunda harcırahların Başbakanlık tarafından verildiği gibi.

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Bu ne zavallı bir çelişkidir.
    Bir yandan, büyüyen filo için, fahiş ücretlerle pilot ara,
    Diğer yandan, elindeki asker asıllı pilotlar Hava Kuvvetlerine gitsin diye teşvik et, şirketten ayrılmaları için yılda bir maaş ikramiye vermeyi taahhüt et.
    Adam emir kulu. Yani basiretli bir tüccar değil. Bu nedenlr bir emir eri gibi davranıyor. Hatta belki de yalakalık, yapıyor.
    Kimse bunu, milliyetçi bir refleks olarak lanse etmeye kalkışmasın.
    Ordunun bu asker kökenli pilotlara acil ihtiyacı varsa, iktidar emir verir, gerekirse, kanun çıkarır, paşa paşa vatan hizmetine giderler.
    Böyle şaklabanlıklara gerek yok.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Sana bitirdiğin askerlik hizmetini gel bi daha yap deseler gidecekmisin onun cevabını ver önce.Bu sorum herkes için (Bedelliler hariç )

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Cengiz kardeş kusura bakma ama resmen saçmalamışsın. Ben zorunlu askerlik yaptım. Yani askerlik benim için elbette vatan hizmeti ama angarya idi. Askeri pilotları ise bu milletin ordusu yetiştirdi.Eğer, bu milletin ordusunun bu pilotlara ihtiyacı varsa paşa paşa hizmet edecekler. Maaşlarının daha az olmasına bakmayacaklar. Kaldı ki bu arkadaşların askerliği hizmet değil, meslek icrasıdır. Biz bedava hizmet ettik. Onlar ise nispeten daha az bir maaşla mesleklerini icra ettiler.

      Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Kimin parasını kime dağıtıyorsun pardon?

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Teknikte maaşları düşürülenlerin hakkını versinler önce. TSK pilot gerekiyorsa kesinlikle sağlanmalı o konuda haklılar…

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Sizin işiniz devlete pilot bulmak mı? Fetöyle kol kola olan rte düşünsün onu. Sen işine bak. Halkın vergisini çar çur etme.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Esas Badem sensin
      O dönen ASKERLER senin bir taraflarını korumak için dönüyor…

      Cevapla