Uzay boşluğunda süzülen yetenekli astronot Donald Pettit, uzay fotoğrafçılığında önde gelen isimlerden. Astronotların yaşadıkları inanılmaz deneyimleri, belki de insan gözünün göremeyeceği en muazzam kareleri yakalayarak, bizlerle paylaşan Pettit’in fotoğraflarına gelin hep birlikte bakalım…
Sıradan bir günde dışarı çıkıp gün ışığında fotoğraf çekmekle, uzayın derinliklerinde ISO değerleri ile uğraşmak arasında takdir edilesi bir emek var. Parlaklığın oldukça yüksek olmasına rağmen zamanla bunun matematiğini çözen Pettit, uzayın tüm renklerini bizlere kusursuz sunuyor.
Hindistan’da Ganj Nehri deltasının kızılötesi fotoğrafı.
İnsan gözü, elektromanyetik spektrumu yalnızca sınırlı bir dilimini görebilir. Görüş aralığımız çevremiz hakkında bilgi edinmek adına zengin, fakat algımızdan kaçan birçok dalga boyları mevcut. Bu kızılötesi fotoğrafta, bereketli yeşil bitki yaşamı ortaya çıkıyor. Kayalık uçurumlar ve diğer çorak jeolojik yapılar koyu yeşil ve mavi-gri renkte görmekte.
İstanbul Boğazı
“Karanlık ve aydınlık bir hikaye anlatıyor. Modern bir ana plan tarafından şekillendirilmiş bir kentsel çekirdek, mükemmel bir ızgara ortaya koyuyor ve tıpkı bir matris gibi olarak görünüyor. Büyük şehirler daha organik, hatta kaotik şekillere sahiptir. Petrol alanları benekli beyaz lekelerden bir desen olarak görünüyor ve karanlık okyanusla çevrili balıkçı tekneleri, gece gökyüzündeki yıldız kümelerine benziyor.”