featured

Atatürk Havalimanı'nı bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı!

İstanbul Havalimanına taşınma sürecinin tamamlanmasının ardından Atatürk Havalimanı sessizliğe gömüldü. Havalimanını uzun yıllar işleten TAV’ın CEO’su Sani Şener Atatürk Havalimanı’yla ilgili çok önemli uyarılarda bulundu.
Atatürk Havalimanının uçuşlara kapanmasının ardından TAV kapanan terminalde veda yemeği düzenledi. Yemeğe katılan Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, TAV CEO’su Sani Şener’le konuştu ve izlenimlerini yazdı.
3 Mayıs’ta tüm binaları devlete bırakacağız
Altaylı’nın havalimanındaki terminalin ne olmasının planlandığı sorusuna Şener şu cevabı verdi: ” Biz o tarafını bilmiyoruz. 3 Mayıs’ta buradaki tüm birimlerimizi taşımış olacağız ve tüm binaları mal sahibi olan devlete bırakacağız. Ne olacağına devlet karar verecek. Terminalin önündeki alanın bir bölümünün Millet Bahçesi olacağı söylendi. Onu biliyoruz.
Pistlerden biri duracak
Terminal binasının da fuar alanı olarak kullanılacağı söyleniyor ama kesin bir bilgimiz yok. Fakat pistlerden biri duracak. Kuzey güney aksındaki uzun pist kalacak. Onun yanında genel havacılık terminali var. O da bir kaç yıl daha burada ve biz işletmeye devam edeceğiz 2021’e kadar.”
Boş kalırsa inanılmaz hızla yıpranır, fareler basar
-Yeri gelmişken bir şeyi daha söyleyeyim. Burada ne yapılacaksa bir an önce karar verilip, hemen harekete geçilmesi lazım. Burası boş kalamaz. Kaldığı anda inanılmaz bir hızla yıpranır. Mesela şunu söyleyebilirim burada yıllardır müthiş bir fare mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi kestiğimiz anda burayı kısa sürede fareler basar ve sonra uğraş ki, temizleyesin. Keza duvarlardan alt yapıya, her yer hızla eskir. O yüzden ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı. Beklemeye tahammül edemez binalar.
Müthiş bir Havacılık Üniversitesi olabilir
– Benim ancak bir tavsiyem olabilir. Burada müthiş bir “Havacılık Üniversitesi” olabilir. Tamamında değilse bile en azından bir bölümünde. Pist var, terminal var ve tüm ekipmanlar var. Eğitim için muazzam bir ortam. Sivil havacılığın gelişme hızı ve ihtiyaçlar da aşikar. Burada süper bir sivil havacılık üniversitesi olur. Pilottan, yer hizmetlerine, havaalanı işletmeciliğine kadar. Süper bir okul olur. Süper bir ekol yaratılır. Dünya’da böyle bir imkana sahip bildiğim bir ya da iki üniversite var ve burası onların hepsinden daha iyi ve uygun. Bir bölümü böyle olsa keşke. Sonuçta bir devlete en az 1 milyar dolar değerinde bir bina devrediyoruz geriye.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir