737 MAX Yazılım Geliştirme ile İlgili Boeing Beyanı

Boeing Şirketi,Lion Air Flight 610’un düşmesi ve kazada hayatını kaybedenlerden dolayı  çok üzülüyor ve ailelere ve sevdiklerimize yürekten başsağlığı diliyoruz.
Güvenlik Boeing’deki herkes için temel bir değerdir ve uçaklarımızın güvenliği, müşterilerimizin yolcuları ve ekiplerin mutluluğu her zaman önceliğimizdir.
737 MAX, çalışmalarına inandığımız ve güvendiğimiz kalifiye çalışanlarımız tarafından tasarlanan, inşa edilen ve desteklenen güvenli bir uçaktır.
Geçtiğimiz birkaç ay boyunca ve Lion Air Flight 610’un ardından, Boeing 737 MAX da ki sorunları ve olası hataları giderecek ve yolcularımızın ve ekiplerin daha güvenli seyahat yapabilecekleri yeni bir uçuş kontrol yazılımını geliştiriyor olacağız.  .
Bu, Manevra Karakteristikleri Artırma Sistemi (MCAS) uçuş kontrol kılavuzları ve mürettebat eğitimi hakkındaki güncellemeleri içerecektir.
Boeing, yazılım geliştirilmesi, planlanması ve belgelendirilmesi konusunda Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile yakın bir şekilde irtibat halindeyiz. Yeni yazılımı,önümüzdeki haftalarda 737 MAX filosuna dağıtılacaktır. Güncelleme ayrıca müşterilerimizden gelen geri bildirimleri de içermektedir.
FAA, bu yazılım geliştirmeyi en geç Nisan ayına kadar Uçuşa Uygunluk Direktifi (AD) ile yapılmasını beklediğini söyledi. Bu yazılım geliştirmenin geliştirilmesinde FAA ile birlikte çalışmaktayız
737 MAX’ta, uçağın yol tutuş özelliklerini geliştirmek  (MCAS) uygulandı. Uçağın hizmete girmesinden önce sertifikasyon sürecinin bir parçası olarak uçuş testi yapıldı. MCAS normal uçuşta uçağı kontrol etmez. Fcc ve sw’yi güncelleyip geliştireceğiz. Hatta bununla ilgili ben zaten fcom da bu konunun altını çizmiştim diyor
Boeing’in 737 MAX Uçuş Ekibi Operasyonları El Kitabı (FCOM),  (AOA) sensöründen gelen olası hatalı veri olayını güvenli bir şekilde ele almak için mevcut bir prosedürü açıklıyor. Pilot, elektrikli ya da manuel kumanda ile her zaman uçuş kontrol sistemini geçersiz kılabilir. Ek olarak, 6 Kasım 2018’de yayınlanan Operasyon El Kitabı (OMB) tarafından güçlendirilen mevcut prosedürü kullanılarak kontrol edilebilir.
Ek olarak, Etiyopya Havayolları Flight 302’de sevdiklerinizi kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimizi de sunmak istiyoruz. Etiyopya Kaza Soruşturma Bürosu ve ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu yönetiminde teknik yardım sağlamak için kaza yerinde bir Boeing teknik ekibi bulunmaktadır.
Kazanın nedenini anlamaya çalışıyoruz. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.
Exit mobile version