30 Yıl Sonra Hostes Annesini Canlandırdı

Ertuğrul 1890 filminde, Tahrana giden uçakta hostes olarak çalışan annesinin rolünü kızı Yeliz Çelebi oynadı. Türk-Japon dosluğunun 2 gerçek hikaye ile anlatan filmde rol alan Yeliz Çelebi, İran-Irak savaşında Japonları kurtarmak için giden THY uçağında hostes olarak çalışan annesini canlandırdı.

Hostes Annesini Filmde Canlandırdı

Yeliz Çelebi yaptığı açıklamalarda, gün boyu süren çekimler esnasında büyük bir sorumluluk hissettiğini belirterek, “Çünkü bu annemin o anki duygusunu verme sorumluluğuydu. Çocukların çizgi film kahramanları olur bizimse gerçek bir kahramanımız var, annemiz. Filmin en şanslı oyuncusuydum” diye konuştu.

O günü “mucize gibiydi” sözleriyle tanımlayan Çelebi, “Sayın Tanaka da çok heyecanlıydı. Gözlerinde hayret ve minnet vardı. O tavrı beni de çok etkiledi. Ben de kendisine minnet duyuyordum çünkü aile hikayemizin de bulunduğu bir film çekiyordu” ifadelerini kullandı.

O Günü Böyle Anlattı

Göreve giderken sorumluluklarının farkında olduklarını ancak olayın gerçek boyutunu Tahran’a ulaştıklarında anladıklarını dile getiren Sayar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Saddam, ‘Uçan sineği bile vururum’ demişti. Biz birkaç kez havadayken geri döndük. Tahran’dan ayrılan son uçak bizdik. Giderken heyecanlanmıştık. Havaalanına iner inmez kaptanın emriyle perdeleri kapattık. Dışarıdan bomba sesleri geliyordu. Kapılar açılır açılmaz Japonlar hemen içeri girdi. Hatta kaptanımız hamile bir Japon’u bile bekledi. ‘Onu da almadan gitmem’ dedi. Hepsi çok tedirgin ve heyecanlıydı. Türkiye sınırına girdiğimiz andan itibaren Türk jetleri uçağımıza eşlik etti. Bu Japonlara ayrı bir güven vermişti.”

 

Exit mobile version