'3. havalimanına verilmiş taahhütler, İzmir'e direkt uçuşları engelliyor'

Doğrudan uçuşlar konusunda İzmir’in ‘üvey evlat muamelesi gördüğünü’ belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İstanbul’da yapılan üçüncü havalimanına verilmiş taahhütler nedeniyle THY’nin İzmir’e direkt uçuş koymasının engellendiğini söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizmi ve ekonomisi için doğrudan uçuşların önemli olduğunu, Türk Hava Yolları’nın İzmir’i hub (bağlantı noktası) olarak değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.
“THY, Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarını hub ilan ederek İstanbul’u, bağlantılı uzun uçuşlarda stopover (mola) uygulamasıyla konaklama sektörünü destekliyor. Ama İzmir hala üvey evlat muamelesi görüyor. THY’nin doğrudan uçuşlar için İzmir’i mutlaka gündemine alması gerektiğini söylüyoruz. İstanbul’da yapılan üçüncü havalimanına verilmiş taahhütler İzmir’e doğrudan uçuş konulmasını engelliyor. Sormak isteriz, İstanbul’un bedelini İzmir mi ödüyor?” (Egehaber)
Exit mobile version