3. HAVALİMANI HİZMETE GİRDİĞİNDE 350 NOKTAYA UÇULACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. Havalimanının hizmete girmesiyle Türkiye’nin dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayısının 350’ye yükseltilmesinin planlandığını söyledi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’a yapılan yeni havalimanının temel atma töreninin üçüncü yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.
Arslan, son 10 yılda aktif havalimanı sayısını 25’ten 55’e çıkarıldığını, Türkiye’nin her yerine uçakla gidilebilir hale geldiğini anlatarak, yılda 35 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısının ise 180 milyona ulaştığını vurguladı.
3. HAVALİMANI HİZMETE GİRDİĞİNDE 350 NOKTAYA UÇULACAK
Söz konusu havalimanının önemine değinen Arslan, “İstanbul’a yapılan 3. Havalimanını hem biz hem de dünya önemsiyor, bazen gıptayla bazen kıskançlıkla izliyorlar. Yılda 200 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanının hizmete girmesiyle dünya çapında şu anda 282 olan destinasyon sayımızı, 350’ye yükseltmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
“ÇALIŞAN SAYISI 30 BİNE ULAŞACAK”

Türk ekonomisini büyük destek olacak 3. Havalimanında, 3 bin 500’ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 26 bin 700 kişinin çalıştığını ifade eden Arslan, “Önümüzdeki dönemde çalışan sayısı 30 bin kişiye ulaşacak” dedi. Arslan, İstanbul 3. Havalimanının, 2025’te Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 4,9’unu oluşturmasını öngördüklerini söyledi.
Arslan, “3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı Etüd-Proje” işi kapsamında 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı-Yeni Havalimanı olmak üzere toplam 65 kilometre olarak planlanan raylı sistem hattının, birinci aşaması olarak belirlenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı kesimine ilişkin çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Exit mobile version