featured

3.HAVALİMANI EKRAN İHALESİNİ VESTEL ALDI

Vestel, 2018 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan İstanbul üçüncü havalimanının, bir yıl süren uçuş bilgilendirme ekranları ihalesini kazandı.

Vstel’den yapılan açıklamaya göre, havalimanında Vestel Teknoloji Çözümleri’nin proje ve mühendislik ekiplerinin tasarlayıp ürettiği uçuş bilgilendirme ekranları kullanılacak.

Ekranlar, özel tasarlanan endüstriyel bir ürün olma özelliği ile yeni havalimanında kontuar ve kapıların olduğu alanlarda, havalimanı girişinde ve bekleme alanlarında yolcululara hizmet verecek.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, ihale sonucuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İstanbul Yeni Havalimanı’nın uçuş bilgilendirme ekranlarının Vestel teknolojisi ile üretilecek olmasından son derece gururluyuz” dedi ve ekledi:

“Sektöre özel endüstriyel bir ürün olan bu ekranlar, uçuş saatlerinden kapı ve kontuar bilgilerine kadar tüm bilgileri yolculara kesintisiz aktaracak. Teknolojik yeterlilik kadar satış sonrası hizmet kapsamı ve kalitesinin de önemli bir tercih sebebi olduğu bu ihalenin grubumuza ve yerli üretimin gururu bir marka olarak ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    IGA, “mümkün olabildiğince yerli malı malzeme/ekipman kullanma” politikasını burada da göstermiş; kutlarım.
    Sevindirici bir haber, zira 1. Terminal ve çevresindeki yapılarda 3000 (üç bin) adede yakın böyle LCD TV bazlı bilgilendirme ekranı (monitör) var imiş. Gerçi elektronik malzemesinin (bakın “sadece elektronik malzeme” diyorum; sair malzemeler de var bu ekranların içinde…) tamamen ithal olduğu bu türdeki ürünlerde ülkenin gerçekten kazandığı döviz ne kadar olacaktır; orası biraz soru işareti???
    Şimdi burada, kesinlikle, şeytanın avukatlığını yapmak istemiyorum ama umarım ki Vestel bu ekranların üretiminde biraz “ayrıcalıkla davranır”. Yani standart ev tipi LCD TV üretip de vermez. (Not: Evlerde TV alıcısı olarak kullandığımız ürünlerin tamamı aslında bilgilendirme ekranı/monitor olarak kullanılabiliyor. Özellikle yeni nesil ve Ethernet bağlantılı olanları. Aslında bunların içinde havadan yapılan TV yayınlarını alım devreleri, hatta karasal uydu yayın alıcısı vb. de var ki bunlar Havalimanındaki bilgilendirme ekranları için gereksiz bölümler…) Ancak kabul etmek gerekir ki, evlerde kullanılmak üzere üretilen cihazlar 24 saat, 365 gün sürekli çalışacaklar mantığına göre de üretilmez. Aslında uzun kullanım süreleri sonucunda, hangi ekran olursa olsun biraz görüntü kaybına uğrayacaktır da esas önemli konu ekranın hepten bozulmasıdır. Bu “bozulma” da teknik bağlamda cihazın esas ekran ve görüntü panel ve devrelerinin bozulması değil ama içindeki güç katı devresinin (power supply) bozulmasıdır. Bu güç katı devresinin uzun süreler sağlıklı çalışması için daha özel seçilmiş elektronik komponentlerin kullanımı gerekir; böyle yapılmazsa: istenmeyecek sonuç! (bilgi için: laptop’ların ya da sair cihazların şarj adaptörleri de benzer nedenlerle olur olmaz, beklenmeyen zamanlarda bozulur…)
    Havalimanları ve benzeri tesislerde kullanılacak bilgilendirme ekranlarını üreten, kamu oyunun fazlaca bilmediği markalar mevcuttur. Bunlar zaten cihazın “ekran kısmını” esas TV üreticilerinden satın alırlar ama geri kalan elektronik ve mekanik bölümlerini kendileri tasarlar, üretir ve birleştirirler. Umarım Vestel de bu yola girerek kendisine hem Türkiye’de, hem uluslararası piyasalarda yeni bir ürün kanalı kapısı açar…

    Cevapla