3 Canlı bombayı havalimanına götüren taksicinin ifadesi alındı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenleyen 3 teröristi havalimanına getiren taksicinin ifadesi alındı.
Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği, 239 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 3 teröristi havalimanına getiren taksicinin ifadesinin alındığı, sonrasında ise serbest bırakıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, saldırganlarla ilişkili olduğu tespit edilen iki adrese de baskın yapılarak arama yapıldı.
Saldırının ayrıntılarına da ulaşıldı.
Yapılan çalışmada, üç teröristin aynı taksi ile havalimanına geldiği, birinin dış hatlar geliş, ikisinin de dış hatlar gidiş tarafına gittiği tespit edildi.
Alt katta bulunan dış hatlar geliş terminaline giden teröristin önce ateş ettiği, ardından da kendini patlattığı, hemen ardından da dış hatlar gidiş terminaline giden iki teröristin harekete geçtiği, birinin Glock marka, diğerinin de Kalaşnikof marka silahla ateş ederek X-Ray cihazını geçip içeri girdiği belirlendi.
İçeriye giren iki teröristten birinin dış hatlar geliş terminalinin bulunduğu merdivene doğru yöneldiği, alt kattaki patlamadan kaçanları hedef aldığı, ardından da kendini patlattığı belirlendi. Diğer teröristin de üst katta kalarak kendini burada patlattığı tespit edildi.
Olaydan sonra iki adet patlamamış el bombası bulundu. Menşei henüz tespit edilemeyen el bombalarından biri teröristlerin el çantasında diğeri de olay yerinde bulundu.

Exit mobile version