28. Dönem TİS Görüşmeleri Devam Ediyor: Yer ve Uçuş Komisyonları Kuruluyor

28. Dönem TİS Görüşmeleri Devam Ediyor: Yer ve Uçuş Komisyonları Kuruluyor

Türk Hava Yolları A.O. ve ilgili Hava İş sendikası, havacılık sektörünü yakından ilgilendiren 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için 24 ve 25 Ocak 2024 tarihlerinde masaya oturdu. 3. ve 4. oturum olarak gerçekleşti.

Hava İş sendikası önceden hazırladığı ve çalışanların beklenti ve ihtiyaçlarını yansıtan toplu iş sözleşmesi teklifleri, THY yöneticilerine detaylarıyla sunuldu. Görüşmelerin ana gündem maddelerinden biri, hem uçuş hem de yer hizmetleri çalışanları için komisyonların kurulması oldu. Bu komisyonlar, çalışanların çalışma şartlarından maaş skalalarına kadar birçok konuda önemli rol oynayacak.

Hava İş sendikasından yapılan açıklamada;

Değerli Üyelerimiz;

Sendikamız ve Türk Havayolları A.O. arasında 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 3. ve 4. oturum görüşmeleri 24.01.2024 ve 25.01.2024 tarihlerinde tamamlanmıştır.

Sizlerle daha önce paylaşmış olduğumuz 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi teklifimizdeki maddeler gerekçeleri ile THY A.O. yetkililerine sunulmuştur. Yapılan görüşmeler ve müzakerelerde uçuş ve yer komisyonlarının kurulmasında mutabık kalınmış olup, görüşmeler ilerleyen tarihlerde devam edecektir.

Saygılarımızla

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu

Exit mobile version