THY ve AJet, Miles&Smiles Programında Mil Entegrasyonu Yapacak

THY ve AJet, Miles&Smiles Programında Mil Entegrasyonu Yapacak

Türk Hava Yolları (THY) ve AJet, vatandaşların talepleri doğrultusunda Miles&Smiles programında mil entegrasyonu yapacaklarını duyurdu. Bu entegrasyon ile Miles&Smiles üyeleri, AJet uçuşlarında mil toplayıp harcayabilecekler. THY ve AJet’in uçuş segmentleri kombine edilerek, yolcular belirli bir noktadan THY ile gelip dönüş yolculuğunu AJet ile planlayabilecekler. Ayrıca, AJet ile uçan yolcular, THY’nin CIP salonlarını ücretli olarak kullanabilecekler.

AJet’in filosunda 85 uçak bulunmakta olup, iç hatlarda 41 noktaya ve 74 hatta; dış hatlarda ise 48 noktaya ve 90 hatta uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Ancak, vatandaşlar bu yeni işbirliğine ilişkin bazı endişelerini TBMM Dilekçe Komisyonu’na iletmekte. Özellikle, THY’nin CIP, Miles&Smiles, mil harcamaları gibi imkanlarının AJet ile aynı olup olmayacağı konusunda sorular yöneltilmiştir.

TBMM Dilekçe Komisyonu, bu endişeleri Ulaştırma Bakanlığı’na ileterek konuya açıklık getirilmesini talep etmiştir. Ulaştırma Bakanlığı ise AJet’in THY’ye ait olduğunu ve Ocak 2024 itibarıyla kendi uçuş kodu olan VF kodu ile uçuş yapmaya başladığını belirtmiştir. Ankara’dan uçuş gerçekleştirmeme konusunda ise Bakanlık, hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu ve bu konuda doğrudan müdahale etme yetkisinin bulunmadığını ifade etmiştir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir