Riyadh Air

2025 yılında faaliyete geçecek! Boeing, Riyadh Air için B-787’yi şimdiden boyadı

Suudi Arabistan’ın devlete ait yeni havayolu şirketi 2025 yılında faaliyete geçecek, ancak ilk Boeing 787 şimdiden boyandı ve Le Bourget’de sergilenecek.

Suudi Arabistan birkaç yıldır Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’a benzer bir turizm destinasyonu olmak ve bu ülkelerin havayolları ve Türk Hava Yolları ile rekabet ederek Avrupa ile Amerika ve Asya arasında hava taşımacılığına alternatif olmak için büyük bir çaba sarf ediyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FxyGM jWAAAbnjd

Bu çerçevede Suudi hükümeti geçtiğimiz Mart ayında, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na ait Riyad merkezli yeni bir havayolu şirketinin kurulduğunu ve Boeing ile 2025 yılında teslim edilmek üzere 39 adet Boeing 787-9’un satın alınması ve 33 adedi için de kesin taahhüt ve opsiyon anlaşması yapıldığını duyurdu.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FxyGM97WAAMpNpS

Boeing anlaşmayı duyurduktan sonra yaptığı açıklamada: “Boeing’in tarihindeki değer bakımından en büyük beşinci ticari sipariş. Bu sipariş, ayrı bir sözleşme ile Suudi Arabistan Havayolları için 39 adet ilave B-787 9 ve 10 serisi ve 10 opsiyonu içermektedir.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FxyGM9nWYAAAKiI

Riyadh Air, kendi adıyla anılan kenti 2030 yılına kadar dünya çapında 100’den fazla noktaya bağlamayı planlıyor ve Saudi Arabian ile birlikte “Suudi Arabistan’ın 2030 yılına kadar 330 milyon yolcuya hizmet verme ve 100 milyon ziyaretçi çekme hedefini” destekleyecek.

Boeing şimdi de ilk B-787’yi Riyadh Air’in B-787’lerinin renklerine boyadı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ FxyGM UXoAE5V6d

Aslen Moğolistan Havayolları’na ait olan uçak, Boeing’in aynı anda iki B-747 alabilen bir boya hangarına sahip olduğu ve genellikle B-787’lerin boyandığı Portland, Oregon’a uçuruldu. Riyadh Air boyamasıyla süslenen uçak Boeing’in Charleston’daki fabrikasına götürüldükten sonra birkaç gün içinde Le Bourget fuarında sergilenmek üzere Paris’teki Le Bourget havaalanına uçtu.

Boeing’in 2023 siparişlerini ve teslimatlarını birkaç gün içinde güncellemeyi beklerken, bu 121 uçağın satışını henüz kapatmadığı ve ilkinin neredeyse iki yıl boyunca teslim edilmeyeceği göz önüne alındığında, bu operasyon en azından merak uyandırıyor. Ancak elbette bu B-787, Le Bourget fuarında imzalanacak sözleşmenin odak noktası olabilir.

©AirlineHaber.com

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir