2024’ün İlk Yarısının Seyahat Verilerini Açıkladı. 299.177 Liraya İstanbul – Paris Bileti Satıldı

2024'ün İlk Yarısının Seyahat Verilerini Açıkladı. 299.177 Liraya İstanbul - Paris Bileti Satıldı

2024’ün ilk yarısına ilişkin seyahat verilerini açıklayan Türkiye’deki bir çevrimiçi seyahat platformu, en pahalı dış hat tek yön uçak biletinin İstanbul – Paris rotasında 299.177 liraya satıldığını duyurdu. İç hatlarda ise en pahalı tek yön uçak bileti İstanbul – Antalya rotasında 9.117 lira olarak belirlendi.

Seyahat Tercihleri ve Bilet Fiyatları

Rapora göre, yaş gruplarına ve aylara göre tercih edilen destinasyonlar da incelendi. İç hatlarda en çok tercih edilen rotalar arasında İstanbul – Antalya, İzmir – İstanbul ve Adana – İstanbul bulunuyor. Dış hatlarda ise İstanbul – Bangkok, İzmir – Tahran ve İzmir – Berlin güzergâhları öne çıkıyor.

En Pahalı ve En Ucuz Uçak Biletleri

Yılın ilk yarısının en pahalı dış hat gidiş-dönüş uçak bileti, İstanbul – Bangkok uçuşunda 243.060 liraya alıcı buldu. İç hatlarda en pahalı gidiş-dönüş bileti İstanbul – Dalaman rotasında 15.327 lira olarak kaydedildi. En ucuz iç hat uçak bileti 432 liraya İstanbul – İzmir uçuşunda, en ucuz iç hat gidiş-dönüş bileti ise Balıkesir, Edremit – İstanbul rotasında 1.043 liraya satıldı. Dış hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 642 liraya İstanbul – Tahran rotasında, en ucuz gidiş-dönüş bileti ise İstanbul – Bükreş uçuşunda 2.145 liraya satıldı.

Ucuz Uçuş Dönemleri

Uçak bileti fiyatlarında en ucuz dönem, dış hatlarda Ocak, iç hatlarda ise Mart ayı olarak belirlendi. Ocak ayında dış hatlarda tek yön biletler ortalama 4.763 lira, gidiş-dönüş biletler 8.209 lira ile en düşük fiyatlarla satıldı. Mart ayında iç hatlarda tek yön biletler 1.370 lira, gidiş-dönüş biletler 2.608 lira ortalama fiyatla satıldı. Haziran ayında ise iç hat bilet fiyatları tek yönde 2.000 lira, gidiş-dönüşte 3.813 lira ile en yüksek seviyelere ulaştı.

Yaş Gruplarına Göre Seyahat Tercihleri

65 yaş üzeri yolcular iç hatlarda en çok İstanbul, İzmir ve Antalya’ya; dış hatlarda ise Viyana, Stuttgart ve Düsseldorf’a uçtu. Öğrenciler iç hatlarda İstanbul, Antalya, İzmir; dış hatlarda ise Düsseldorf, Stuttgart ve Frankfurt’a seyahat etti. Çiftler dış hatlarda Amsterdam, Düsseldorf ve Bangkok’a; iç hatlarda İstanbul, Antalya ve İzmir’e uçtu. Çocuklu aileler ise dış hatlarda Düsseldorf, Frankfurt ve Münih’e; iç hatlarda İstanbul, Antalya ve İzmir’e yolculuk yaptı.

Exit mobile version