2016 YILININ EN UCUZ BİLETİ 15.99 TL’YE SATILDI

Yıl içinde birçok sektörün önemli sebeplerden dolayı zorlandığı Türkiye’de karayolu ve havayolu ulaşımı da olumsuzluklardan etkilenen sektörler arasında yer aldı.
Kasım sonu itibariyle havayolu ulaşımında transit yolcularla birlikte 161 milyon 874 bin 998 adet uçak bileti satıldı.
Havayolu firmalarının yük taşımada koyduğu sınırlar özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki yolcuları seyahatlerinde karayolunu tercih etmeye yönlendirirken, tablonun geneline bakıldığında promosyonlu uçak biletleri nedeniyle şehirlerarası otobüs yolcu sayısının önceki yılın altında kaldığı görülüyor.
Son iki yılın Kasım ayı havayolu yolcu raporlarında yaklaşık 7 buçuk milyonluk farkın ortaya çıkması hem karayolu hem de havayolu ulaşımında büyüme olmadığını gösteriyor.
Yurtdışından Türkiye’ye gelen turist sayısı azalması havayolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Yurtiçinde ise ulaşım her şeye rağmen devam ediyor. Terör olaylarından olumsuz etkilenilse de insanlar seyahat etmek durumunda kalıyorlar. Yurtiçi otobüs biletlerinin iptal edilme oranı yüzde 7.87, yurtiçi uçak biletlerinin iptal oranı ise sadece yüzde 7.79 olarak rapora yansıdı.
2016’nın en ucuz yurtiçi uçak bileti 15.99 TL
En Pahalı Yurtiçi Uçak Bileti 1064,96 TL / Diyarbakır – İstanbul gidiş ve dönüş
En Ucuz Yurtiçi Uçak Bileti 15,99 TL / Antalya –İzmir
En Pahalı Yurtdışı Uçak Bileti 7539,74 TL / Nijerya Abuja – Türkiye İstanbul gidiş ve dönüş.
En Ucuz Yurtdışı Uçak Bileti 80,14 / Türkiye Adana – Lübnan Beyrut

Exit mobile version