2012’de Kesilen Uçuşlar Yeniden Başladı

2012’de Kesilen Uçuşlar Yeniden Başladı

Suriye’nin ulusal havayolu şirketi, 12 yıl aradan sonra Suudi Arabistan’a düzenli seferlere yeniden başladı ve ilk uçuş Riyad’a ulaştı.

Suriye Havayolları’nın bu adımı, geçen yıl diplomatik ilişkileri yeniden tesis eden iki hükümet arasındaki yavaş yakınlaşmayı sürdürüyor.

Riyad Büyükelçisi’nin Açıklaması

Suriye’nin Riyad Büyükelçisi Ayman Soussan, 170 yolcu taşıyan uçağın Suudi başkentine indiğini ve düzenli seferlerin yeniden başladığını belirtti. Soussan, “Riyad ve Şam arasında haftada bir gidiş-dönüş uçuş gerçekleştirme” konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Suriye Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Süleyman Halil, talebe bağlı olarak doğrudan seferlerin Suudi şehirleri Cidde ve Dammam’daki havalimanlarını da kapsayacak şekilde genişletilebileceğini ifade etti.

2012’de Kesilen Uçuşlar Yeniden Başlıyor

İki ülke arasındaki yolcu uçuşları, 2012 yılında Devlet Başkanı Beşar Esad’ın hükümet karşıtı protestoculara uyguladığı baskılar nedeniyle durdurulmuştu. Mayıs ayında Mekke ve Medine’ye yapılan yıllık hac ziyaretine katılan hacılar için seferler geçici olarak yeniden başlamıştı.

Exit mobile version