2 Amazon Air kargo uçağı yardım malzemesi ile Türkiye’ye havalandı

2-Amazon-Air-kargo-uçağı-yardım-malzemesi

Amazon, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım ulaştırmak üzere hafta sonu ABD ve Almanya’dan İstanbul’a yardım malzemesi yüklü iki Amazon Air kargo uçağı gönderdiğini duyurdu.

Uçakların çadır, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı ve diğer çok ihtiyaç duyulan malzemeleri teslim ettiği belirtildi.

“Avrupa ve ABD’deki Amazon ekipleri, toplamda 100.000 pounddan (50 ton) fazla malzemeyi içeren yüzlerce palet yükledi. Her iki bölgedeki ekiplere ve tesislere güvenmek, Amazon’un daha geniş bir mevcut envanter sayesinde malları daha verimli bir şekilde taşımasına olanak tanıyor” denildi.

Amazon’un bağışladığı ürünlerin, ortak kuruluşlar aracılığıyla devam eden insani yardım müdahalesini destekleyeceği ve malzemelerin etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ailelere ulaştırılmasını sağlayacak denildi.

Açıklamada, “Çalışma, Türkiye ile yakın koordinasyon içinde ve Suriye’nin kuzeybatısındaki uygulayıcı ortaklar aracılığıyla yürütülüyor” denildi.

Şirket, bu çalışmanın Amazon’un bölgedeki çabalarının bir devamı olduğunu ve yıkıcı depremden sadece birkaç gün sonra “Amazon’un etkilenen bölgelere on binlerce yardım malzemesi gönderdiğini ve dört gün içinde İstanbul yakınlarında bir Afet Yardım Merkezi kurduğunu” bildirildi.

Amazon ayrıca kritik destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarına (STK’lar) toplam 600.000 $ nakit bağış taahhüdünde bulundu.

Exit mobile version