1977 DC-9 FACİASI

1977’de Bir ilkbahar öğleden sonrasında, gökyüzü simsiyah bulutlarla kaplıydı. Bölgeye kasırga uyarısı yapıldı. ABD Giorgia Paulding County bölgesine fırtına yaklaşırken, yukarıda bir jet uçağı vardı. Yağmurla karışık doludan ve gök gürültüsünden farklı olan ses kükreme gibiydi. Kulakları sağır eden sesin arından bir kaza oldu. Southern Airways’e ait N1335U tescilli ve 242 sefer sayılı DC-9-31 tipi uçak, her iki motorunda meydana gelen hasarlardan sonra yere doğru sürüklendi.
242 Saylı uçak, şiddetli dolu fırtınasıyla karşılaştığı Alabama, Huntsville ve Muscle Shoals’tan Atlanta’ya uçuyordu.
FAA yetkililerine göre, kazada ölen pilot William W. McKenzie, Atlanta Hava Kontrol Merkezi ile temas kurdu ve Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı’na yaklaşırken ön camın kırık olduğunu ve bir motorun alev aldığını bildirdi.
Dakika sonra, McKenzie kuleye uçakta ikinci ve tek motorun da gittiğini söyledi. McKenzie kuleye, uçağı karayoluna indireceğini bildirdi.
Uçak New Hope İlköğretim Okulu yakınlarında iki şeritli bir otoyola indi.
81 yolcu ve dört kişilik ekibi ile uçak, yol çizgisi boyunca güç hatlarının altına kaydı ve bir telefon direğine çarptı. Birkaç arabaya çarptı ve kanatlarından biri bir bakkalın iki gaz pompasını kırdı. Bu da binayı yok eden patlamalara neden oldu.
Mucizevi bir şekilde, 22 yolcu canlı bulundu ve bölge hastanelerine sevkedildi.
Hastaları tedavi etmek için bekleyen yaklaşık 25 doktor ve en az 50 destek personeli acil bölgedeydiler.
Bugün, 72 kişiyi öldüren ölümcül kazanın 40. Yıldönümü. Saat 11: 30’da New Hope First Baptist Kilisesi’nde ve Dallas 31 Bobo Yolunda halka açık bir anma töreni yapılacak.
https://youtu.be/sd8vYtEykIo
 

Exit mobile version