14 yaşındaki Kız Çocuğu, Havalimanında Engellendi

Rusya’nın Hakasya Cumhuriyeti’nden Japonya’ya modellik yapmak için gitmeye çalışan 14 yaşındaki kız çocuğu, havalimanındaki polisler tarafından engellenerek ailesine teslim edildi.

Rusya’da çocuklardan sorumlu polis ekiplerine gelen anonsta, 14 yaşında bir kız çocuğunun Habarovsk havalimanından Japonya’nın Tokyo şehrine uçmak istediği, ancak yanında ailesinden veya refakatçi olarak hiç kimsenin bulunmadığı belirtildi. Genç kızın Tokyo’ya modellik ajansında çalışmak için gitmek istediği ifade edildi.
Kız çocuğunun Tokyo uçuşu öncesinde Abakan şehrinden Krasnoyarsk’a, oradan da Habarovsk’a tek başına uçtuğu ortaya çıktı.
Kız çocuğun ailesine telefonla ulaşan polis ekipleri, ailenin bu olaydan haberdar olduğunu ve izin verdiklerini ifade etti.
Polisin açıklamasına göre genç kız aile ve çocuk yardım merkezine götürüldü. Oradan da ailesi teslim aldı.
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında, Perm’den Çin’e modellik yapmak için giden 14 yaşındaki kız model, Şanghay’da bir hastanede hayatını kaybetmşti. Kızın çalıştığı modellik ajansı, ölümün menenjit sebebiyle gerçekleştiğini, Şanghay’daki Rusya konsolosluğu ise ölümün çoklu organ yetersizliğinden meydana geldiğini açıklamıştı.
Rus medyası yer alan bazı haberlerde, kızın vücudunda zehirli bir madde tespit edildiği yazılmıştı. Genç kızın, fazla çalışmak, yetersiz beslenmek ve ihmalkarlıktan ötürü hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Exit mobile version