13 Aralık’a Dikkat Kabin Memurları Eylem Hazırlığında

ABD Chicago merkezli United Airlines uçuş görevlileri sistem genelinde protesto planlıyorlar. 13 Aralık mücadele günü olacak!
Birkaç gün önce United Airlines, uzun mesafeli uluslararası uçuşlarda uçuş görevlilerinin sayısını azaltmayı planladı
Polaris Business Class  yolcu kabini durumdan kötü etkilenecek şekilde ayarlandı. Kabin memurları durumdan memnun kalmadı, sıkıntılar ortaya çıktı. Diğer taraftan havayolu,  ekip sayısı açısından, rakipleri Delta ve American Airlines ile aynı seviyeye gelmekte kararlı olduğunu açıkladı.
AFA-Uçuş Görevlileri Derneği Başkanı  Sara Nelson, uçuş görevlilerinin sayısı konusunda yapılması gerekenin tam tersi bir karar verildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Başkan, 38.000 Feet’de meydana gelebilecek sayısız olay ve acil duruma müdahale edebilmenin ancak profesyonel ve iyi eğitimli uçuş görevlileri ile mümkün olduğunu savundu.
“Bugün en yüksek standartları kullanmak zorundayız. Bu da sağlam bir temel ile başlar.”diyen başkan, personel kısıtlamalarının ana sebebinin “Wall Street için kısa vadeli kazanç” olduğunu iddia etti.
Yönetim kararını tersine çevirmek için şirket yönetimini ikna etmenin yollarını arayan başkan, “kabin ekibi sayılarının azaltılması kabul edilemez” anlamına gelmek üzere, hoşnutsuzluklarını dile getirmek için, sembolik bir ifade olarak kırmızı broşların  takılmasını istedi.
13 Aralık’ta sistem çapında bir “eylem günü” planlandı. Bu protesto, Amerika genelindeki kilit noktaları etkileyecek. Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı, San Francisco, Los Angeles ve Newark Liberty Uluslararası Havaalanı da bunların arasında.
AFA’dan verilen bildiride; “davamızı halka da açıyoruz zira bizim kavgamız, seyahat eden yolcuları da  ilgilendiriyor. Önemli olan Wall Street değil, insanlar” ifadesine yer verildi.

Exit mobile version