113. Yıldönümünde Türk Hava Kuvvetleri'nden Nefes Kesen Gösteriler

113. Yıldönümünde Türk Hava Kuvvetleri’nden Nefes Kesen Gösteriler

Türk Hava Kuvvetleri’nin 113. kuruluş yıldönümü, muhteşem gösteri uçuşları ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. Milli Savunma Bakanlığı, bu özel günü Yeşilköy’deki İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi’nde düzenlediği kutlama etkinliğiyle taçlandırdı.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Bandosu’nun başlattığı etkinlik, saat 13.00’te verilen konserle renklendi. Katılımcılar, Türk havacılık tarihine ışık tutan 60 uçağın sergilendiği müzeyi gezme fırsatı buldu. Ardından, savaş pilotu Hava Yüzbaşı Emrah Bayrı’nın Türk havacılığı hakkında yaptığı söyleşiyle devam edildi.

Bayrı, Türk Hava Kuvvetleri’nin kutsal vatan semalarını koruma misyonunda 113 yılda birçok kahramanın şehit olduğunu vurgulayarak, “İstiklal Ordumuzun Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun.” ifadelerini kullandı.

Söyleşide, Türk Hava Kuvvetleri’nin tarihçesi, okul ve uçuş eğitimleri hakkında bilgiler aktarıldı. Gençlerin merakla sorduğu “Bir jet pilotu nasıl olunur?” sorusuna da cevap verildi. Bayrı, jet pilotu olmak için 15 ay süren bir uçuş eğitiminden geçtiklerini ve ardından harbe hazırlık eğitimlerine başladıklarını açıkladı.

Etkinliğin en heyecan verici bölümü ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği gösteri uçuşlarıydı. 111, 126 ve 193. filolardan gelen “Süper Mushshak”, “F-4” ve “F-16” uçakları, müze üzerinde muhteşem bir performans sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Gösteri uçuşları sırasında Eskişehir 111. Filo Komutanı Hava Pilot Albay Rahmi Akgün’ün yaptığı “İstikbal” çağrısına alandaki vatandaşlar “Göklerde” yanıtı vererek coşkuyu doruğa çıkardı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir