11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

ABD Başkanı Joe Biden, müttefik ülkelerin, Ukraynalı pilotlara F-16 uçuş eğitimi vermesine onay verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, müttefik ülkelerin Ukrayna pilotlarına F-16 savaş uçağı eğitimi vermelerine izin verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, dün yaptığı basın toplantısında, “Başkan F-16 uçuş eğitimine izin verilmesi ve desteklenmesi için yeşil ışık yaktı” ifadelerini kullandı. Konu hakkında daha fazla bilgi vermeyen Singh, Danimarka ve Hollanda’nın Ukraynalı pilotların eğitiminde öncü rol oynadığını vurguladı.

ZELENSKIY: PİLOTLARIN EĞİTİMİ AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna pilotlarının ağustos ayında F-16 uçuş eğitimine başlayacağını bildirmişti. Ayrıca Zelenskıy, en kısa sürede F-16 uçaklarının Ukrayna’ya teslim edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havada kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı.

Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi.

Exit mobile version