10 Uluslararası Havayolu Şirketi İsrail Uçuşlarını Durdurdu

10 Uluslararası Havayolu Şirketi İsrail Uçuşlarını Durdurdu

İsrail ile Hizbullah arasındaki artan gerilim, uluslararası hava trafiğini olumsuz etkiliyor. İsrail’in resmi televizyon kanalı KAN’ın haberine göre, aralarında Fransız Havayolları ve Transavia’nın da bulunduğu 10 uluslararası havayolu şirketi, güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail’e yapılacak 52 seferi iptal etti. Ayrıca yüzlerce seferin de ertelendiği bildirildi.

Temmuz’dan Bu Yana Uçuşlar Durduruluyor

Temmuz ayı sonlarından itibaren, yaklaşık 20 uluslararası havayolu şirketi, bölgede olası bir savaş tehlikesi nedeniyle İsrail uçuşlarını askıya aldı. İsrail ordusu, Hizbullah’ın İsrail’i hedef almayı planladığını belirterek Lübnan’a “önleyici saldırılar” düzenlediğini duyurdu.

Misilleme Saldırıları ve Gerginlik Artıyor

30 Temmuz’da Beyrut’ta üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükür’e yönelik suikastin ardından, Hizbullah misilleme saldırılarına başladı. Hizbullah, İsrail ordusuna ait hedeflere 320 roket ve insansız hava araçlarıyla saldırdığını açıkladı. İsrail ise 100 savaş uçağıyla gerçekleştirdiği hava saldırılarında Lübnan’daki füze rampalarını imha ettiğini bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir