featured

Easyjet'de bilim kurgu gibi uçak bakımı

Easyjet uçak bakımında yeni bir devir açmaya hazırlanıyor. Uzaktan kumandalı küçük helikopterler sayesinde uçaklarını tepeden tırnağa kontrol etmeyi hedefleyen Easyjet, bu sayede bakım masraflarını azaltmayı, bakım süresini kısaltmayı ve daha güvenli bir filoyu hedefliyor. İngiliz Coptercraft isimli üretici tarafından, Easyjet’in isteklerine uygun olarak üretilecek olan uzaktan kumandalı küçük helikopterler, uçağın en tepesinden başlayıp etrafında dönerek, tüm gövdenin her santimetre karesinin yüksek çözünürlükte resimlerini çekecek. Çekilen resimler otomatik olarak, bakımdan sorumlu teknisyen ve mühendislerin bilgisayarlarına yollanacak. Bu sayede bakım ekibi, gövdedeki onarıma ihtiyaç duyulan hasarları daha hızlı ve az personel ile tespit edecek. Bu yeni yöntemle, ucuşlarında daha az aksayacağına inanan Easyjet, uzaktan kumandalı helikopterlerle bakım projesine en geç 2015’de başlamak istiyor. Easyjet yapılan ilk test çalışmalarda oldukça başarılı sonuçlar aldığını da açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 sene önce

    Fotograflar ne kadar yüksek kaliteli olursa olsun yanlış ışık altında çekilmiş bir fotoğraf kazaya neden olmayacak mı?
    Görsel bakım sadece akıllara kuş çarpması, çatlak, yarık, kırık, çıkık… gibi durumları akıllara getirmesin. Gerektiğinde bir çiziğin dahi değişim gerektirdiği parçalara sahip olan devasa bir mekanik dünya söz konusu. Bunun da ötesinde, içinde yüzlerce canlı taşıyacak bir araç olur kendisi.
    Neyse ki yakın zaman içinde insanları çuvala doldurup da taşıyacakları için hiç sorun değil, onca hayatı riske atmakta özgürler.

    Cevapla